Het skigebied  heeft 270 km aanééngesloten piste en staat in de top 5 skigebieden van Nederlandse wintersporters. De bekende plaatsen Saalbach, Hinterglemm, Leogang en sinds 2016 Fieberbrunn vormen samen het prachtige skigebied.

 270 KM PISTE
140 km blauwe piste 
110 km rode piste
20 km zwarte piste
Dal: 1.003 m
Hoogste punt: 2.100 m
20 sleepliften | 22 stoelliften | 28 gondelliften 
973 km v.a. Utrecht – reistijd 10:08 uur
Pistekaart Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Een gebied voor iedereen

Iedereen voelt zich thuis in dit veelzijdige en charmante skigebied. Meer dan de helft van alle pistes zijn van de categorie ‘eenvoudig’ en dat geeft beginnende wintersporters, carve-skiërs en snowboarders vele mogelijkheden. Wat ook voor extra sfeer zorgt is het feit dat meerdere pistes eindigen in de dorpen Saalbach en Hinterglemm. Zo geniet je op een terras in het dorp van het uitzicht en de levendige sfeer die dat met zich meebrengt. De liftvoorzieningen in Saalbach Hinterglemm zijn uitstekend te noemen en wachttijden zijn dan ook zeldzaam. Tevens vind je in beide dorpen meerdere gondelliften die je in één of twee stappen naar de top brengen. Vooral in Hinterglemm zijn meerdere oefenweides waar beginnende skiërs en snowboarders hun gang kunnen gaan terwijl ze uitkijken over het schilderachtige Glemmtal. Voor geoefende skiërs zijn de zwarte noordafdalingen van de Zwölferkogel (1.984m) en de Schattberg Ost (2.020m) een uitdaging, terwijl beginners vooral op de zonnige zuidhellingen ideale oefenomstandigheden vinden. Ook voor snowboarders zijn er vele mogelijkheden, zoals speciale snowboardpistes, funparks en halfpipes. Mede door de sneeuwkanonnen is het gebied sneeuwzeker van december tot april.

Perfecte liftvoorzieningen

Hypermoderne liften zorgen ervoor dat je snel en comfortabel boven komt, bij elk type weer. Onbegrensde pistebetovering op meer dan 270 km schitterend geprepareerde pistes. Van lichte hellingen tot aan zwarte WK-afdalingen, van funparken en racetrajecten tot en met een hobbelige “Buckel”-piste. Sneeuwzekerheid door jarenlange ervaring en deskundigheid. Het aantal sneeuwkanonnen wordt met regelmaat uitgebreid en verder gemoderniseerd. ‘Vrouw Holle’ wordt dus door meer dan 400 sneeuwkanonnen stevig ondersteund – en dat op alle grote pistes – niets staat zalig skiplezier dan nog in de weg.

Pistes voor puur genot

Het skicircus Saalbach Hinterglemm is het grootste skigebied van Oostenrijk. Wie op een dag de grote ronde met de attractiefste pistes op de zuidelijke en noordelijke hellingen beleven wil, die moet vroeg opstaan. Maar het is de moeite waard. De gezinsvriendelijke, brede pistes van de Kohlmaiskopf, Bernkogel, Reiterkogel en Spieleckkogel zijn uitermate geschikt om op gang te komen en op de snelle trajecten, zoals het WK-traject van de 1.984m hoge Zwölfer, of de steile afdaling aan de noordkant van de 2.020m hoge Schattberg wacht dan de uitdaging. Of je nu recreatieve carveskiër of ambitieuze wedstrijdskiër bent – voor ieder is het juiste erbij. In het hele skigebied nodigen 40 authentieke hutten je tot culinaire hapjes uit, zoals ‘Kaspressknödel’, ‘Kaiserschmarrn’ of ‘Stelzen’. In het dal brengen bussen de vakantiegangers gratis naar het uitgangspunt terug. Van 9:00 tot 17:00 uur pendelen ze tussen de verschillende plaatsen heen en weer.

Leogang

Leogang is aangesloten op het skigebied maar ligt niet zo centraal als Hinterglemm en Saalbach. Het dorp ligt wat lager op 788 m en heeft twee gondelliften en drie oefenweides. Het is een prima alternatief voor Saalbach en Hinterglemm, de accommodaties zijn er voordeliger maar de après-ski is minder uitbundig. Op de pistekaart lijkt het misschien een buitenbeentje maar met slechts een paar liften ben je zo in Saalbach. » meer Leogang

Aansluiting Fieberbrunn

In seizoen 2015/2016 is Saalbach Hinterglemm verbonden met het Tiroolse ski-oord Fieberbrunn. Door de 44 km extra piste van Fieberbrunn ontstond het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk. Een nieuwe 10-persoons gondel en een nieuwe piste van 3,5 km waren onder andere nodig om dit mogelijk te maken. Fieberbrunn is een sfeervol dorpje en maakt het skigebied nóg veelzijdiger.